close
Bestik

Har du undret dig over, hvorfor Royal Copenhagen egentligt er så dyrt? Det er jo trods alt kongeligt porcelæn fra Royal Copenhagen, som du får købt. Kvaliteten afgør den dyre pris, men hvad er der egentligt bag virksomheden?

Royal Copenhagen – Kongeligt porcelæn

Royal Copenhagen blev grundlagt af den danske enkedronning Juliane Marie og opstod ved fusionen mellem Holmegaards Glasværker og Den kongelige procelainsfabrik i 1985. Enkedronningen var en stærk dame og meget bevidst om sin tids opgaver. Hun valgte derfor at stifte Royal Copenhagen. Porcelænsfremstilling var heller ikke helt fremmed for Juliane Marie, da hendes bror Karl 1., var en prins, der i 1714 havde grundlagt en porcelænsfabrik i Fürstenberg.

Royal Copenhagen har igennem de seneste år haft mere end 100 kunstnere tilknyttet til fabrikken.

Royal Copenhagen laver alt fra bestik til tallerkner og er kendt for at have sit blå tryk, som symboliserer de danske farvande.

Kvalitet hænger sammen med pris

De er jo ingen hemmelighed at kongeligt porcelæn fra royal Copenhagen skal være dyrt. Det er et luksuriøst mærke, som er designet af det kongelige hus tilbage i 1900-tallet. Royal Copenhagen er gået i arv fra generation til generation i mange danske hjem og er et kendetegn for det danske land.

Royal Copenhagen er desuden håndlavet og kongeligt porcelæn fra Royal Copenhagen er blevet skabt enkeltvis med hvert sit helt egen håndlavede design.

Kunsten af at male i hånden

Kongeligt porcelæn fra Royal Copenhagen består udelukkende af kunst malet i hånden. Dette giver hvert eneste stykke sin helt egen unikke del. Det tager tid at håndmale og det er også derfor, at prisen er så høj. Når man maler i hånden er man meget præcis og de tynde streger skal være så præcise som muligt. Kongeligt porcelæn fra Royal Copenhagen er alle blevet håndmalet og de er blevet malet så ens som muligt. I dag består Royal Copenhagen også end andet end den blå farve. Du kan f.eks. finde en vase, der er malet rødt, som er en del af forårskollektionen.

Vidste du?

Vidste du at logoets tre bølger symboliserer Danmarks tre vandveje: Storebælt, Lillebælt og Øresund? Blå symboliserer desuden også kærlighed og det er troskabens og hemmelighedens farve.

Kongeligt porcelæn fra royal Copenhagen sætter altså dansk aftryk i de mange hjem. Den blå farve var også blåmaleriets store periode i 1700-tallet og de var i den periode moderne blandt europæiske porcelænsfabrikker at hente inspiration fra Kina, hvor man havde lange traditioner med porcelænsmaling.

Vidste du at kongekronen symboliserer Royal Copenhagens begyndelse? Nemlig kongehuset som iværksætteren. Kronen har forandret sig gennem tiderne, men det er stadig muligt at finde frem til det år, som et bestemt stykke porcelæn er fremstillet i. Start allerede med at købe dit første Royal Copenhagen porcelæn i dag.